Топ Портал Харьков
ГлавнаяСтатьиКулинарияКарамельне макіато з льодом

Карамельне макіато з льодом

1 декабря 2021

Сьогодні познайомимо вас із рецептом класичної кави макіато з льодом. Як і всі кавові напої, приготовлені на основі еспресо, макіато має походження з Італії. Макіато в перекладі з італійської означає "плями". Особливу популярність отримала влітку, як прохолодний напій.

Особливості приготування напою

У приготуванні важливо дотримуватись нашої покрокової інструкції, тоді ви дуже легко можете приготувати чудовий напій у домашніх умовах. А також ви дізнаєтесь, як варити еспресо в турці, зробити карамель самостійно або збити вершки. В результаті ви власноручно зможете приготувати найпопулярнішу карамельну каву Старбакс. Цей заклад полюбляють за атмосферу, тому ми перенесемо її додому.

Карамельне макіато з льодом холодне, солодке та дуже смачне. Ідеальний літній напій для тих, хто хоче підбадьоритися та освіжитися одночасно. Для приготування нам знадобиться: мідна або керамічна (невеличка) турка, каструля на 1 літр, коктейльна соломинка, ложечка для вершків із довгою ручкою.

Приготувавши каву макіато за наведеним рецептом від Старбакс, ви отримаєте смачний напій, дуже схожий на десерти зі знаменитої мережі кав'ярень Starbucks Corporation. Тільки ваша кава буде ще смачнішою, тому що всі інгредієнти ви приготуєте самі із натуральних «живих» продуктів:

  • 1 порція еспресо (1 порція – 50 мл) - краще обрати каву мелену або у зернах. Арабіка, яка найчастіше буває удома, впорається з цим завданням.
  • 175 мл молока;
  • 1 столова ложка ванільного сиропу;
  • 1 столова ложка карамельного сиропу (можна приготувати самостійно);
  • кубики льоду.

Рецепт приготування

  1. Влийте ванільний сироп на дно місткої склянки.
  2. Додайте лід кубиками у склянку.
  3. Залийте отриманий напій холодним молоком. Та дуже акуратно перемішайте.
  4. У турці заваріть натуральну міцну каву, аромат на кухні буде чудовий. Остудіть її та додайте в склянку. Рекомендуємо наливати каву у центр склянки.
  5. Змішайте все соломинкою для коктейлів чи десертною ложкою.
  6. Додайте карамельний соус і подавайте, не перемішуючи.
  7. Якщо ви самостійно вирішили приготувати карамель, тоді вам потрібно налити в невелику каструлю воду (150 мл), та довести її до кипіння. Додати цукор (150 г), перемішати. Варити 5-6 хвилин до загусання та появи характерного карамельного кольору. Додайте ванільну есенцію (1,5 мл), перемішайте та зніміть з вогню.

Карамельне макіато з льодом подавайте відразу після приготування. Це чудовий напій, щоб почати з нього спекотний ранок. Не давайте льоду розтанути! Для отримання декількох порцій кави макіато збільште пропорційно кількість інгредієнтів.


Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!